Welkom!

Welkom op de blogspot van Tomas Wieme. Tomas werd geboren op 24/09/09 en is gestorven op 25/09/09. Ter herinnering aan zijn aanwezigheid werd deze blog opgericht door zijn mama en papa.
Doorheen de tijd is deze blog geëvolueerd naar algemene bedenkingen en ervaringen omtrent het ouderschap.

maandag 30 april 2012

Meiklokjes

Dag lieve jongen,
morgen is het 1 mei, en vandaag ben ik samen met broer je een potje meiklokjes komen brengen. Het is het eerste jaar dat dit me opvalt, maar ze worden overal aangeprezen als dé geluksbrengers. Is dit iets nieuws? Opnieuw een commerciële stunt die ons collectief in de kosten jaagt? Of bestaat het al veel langer en heb ik er gewoon nooit oog voor gehad?
Even surfen op het wereldwijde web leert me dat er wel degelijk een traditie is, die in Frankrijk zou ontstaan zijn. Iets met koning Charles IX die ooit eens een bosje kreeg op 1 mei om hem geluk te wensen. En hijzelf vond dit zo sympathiek dat hij blijkbaar het jaar erna zelf die meiklokjes begon uit te delen.
Het zijn dus geluksbrengertjes, en je geeft ze aan mensen die je graag ziet. Oh ja, volgens Wikipedia (die uiteraard altijd de algehele wereldwijsheid in pacht heeft) zijn de lelietjes-van-dalen lid van de aspergefamilie. En laat dat nu net op het menu staan...

Lieve kus,
mama

ps veel geluk het volgende jaar, voor iedereen die dit leest alvast een virtueel bosje meiklokjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten