Welkom!

Welkom op de blogspot van Tomas Wieme. Tomas werd geboren op 24/09/09 en is gestorven op 25/09/09. Ter herinnering aan zijn aanwezigheid werd deze blog opgericht door zijn mama en papa.
Doorheen de tijd is deze blog geëvolueerd naar algemene bedenkingen en ervaringen omtrent het ouderschap.

woensdag 15 juni 2011

Roetsch!


Dag lieve schat,
we rennen, we vliegen, we hollen alles achterna... Net alsof dat alles zo belangrijk is, we plannen zaken in om te 'genieten', maar is dat niet wat tegenstrijdig?
Ah, er zijn al zoveel studies gemaakt, boeken geschreven en er is al zoveel gezegd over 'geluk' en hoe je dat zou kunnen bereiken. Voor mij is het eenvoudig: geluk zit in kleine dingen (ook een cliché, maar bon) en je maakt jezelf gelukkig. Staar je niet blind op wat je niet hebt, maar denk aan wat je wel hebt.
Of zoals het Arabisch gezegde: 'het leven is als een roos, maar soms zien we enkel de doornen'. Het is niet zo makkelijk om je te concentreren op de roos, wanneer de doornen je prikken, je hand openhalen of je doen bloeden.

Maar bon, ik ging iets zeggen over genieten, dat is gewoon kijken naar de zaken van alledag, en blij zijn met die kleine dingen, zoals de leeuwepoes die je broer vandaag voor me tekende...

Dikke kus,
mama

Geen opmerkingen:

Een reactie posten